ÜYE OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNK İ TIKLA SPONSOR NO:564933

ERSAĞ PREBİYOTİK-PROBİYOTİKLER

 ERSAĞ  PREBİYOTİK

http://www.ersag.com.tr/account.asp?mod=myaccount&sub=edit&action=register2&sponsor=564933
 Prebiyotik Nedir? Probiyotik ve Prebiyotik Arasındaki Farklar Probiyotik ve Prebiyotiğin Faydaları Nelerdir? Probiyotikler Zayıflatır mı? Prebiyotikler ve Probiyotikler Diyete Nasıl Dahil Edilir? Probiyotikler Nelerde Bulunur? Prebiyotikler Nelerde Bulunur? Probiyotikler ve Prebiyotikler Nereden Alınmalı? Probiyotiklerin ve Prebiyotiklerin Yan Etkileri Var mıdır? Probiyotik Nedir? Probiyotik, sindirim sisteminde belli miktarda bulunan ya da dışarıdan alındığında bağırsaklardaki bakterilerin dengelenmesine yarayan; sindirim sistemi ile bağırsak sağlığını korumaya yönelik çalışan canlı mikroorganizmalardır. Probiyotik kelimesi ayrıca bu mikroorganizma bileşenleri için de kullanılmaktadır. En önemli probiyotikler Bifidobacterium ve Lactobacillus olarak bilinmektedir. Birçok canlı bakteriler ve mayalar probiyotik kapsamındadırlar.
 Prebiyotikler, bağırsaklarda bulunun faydalı bakterilerin sayılarını ve aktivitelerini takip ederek probiyotiklerin etkisini artırmaya yarayan sindirilmeyen bileşenlere verilen addır. Prebiyotiklerin büyük çoğunluğu karbonhidrat bileşenleri içinde yer alır ve lif işlevi görürler. Gıdalar içindeki en yaygın prebiyotikler, fruktooligosakkarit, oliosakkarit olarak bilinmektedir. Prebiyotiklerin sindirimde ve bağırsaklardaki görevleri önemlidir. Probiyotik ve Prebiyotik Arasındaki Farklar Probiyotik ve prebiyotikten bahsedildiğinde birçok kişi yazım yanlışı olduğunu düşünür ve ikisinin aynı şey olduğuna inanır ama aslında iki mikroorganizma birbirinden tamamen farklıdır. En çok da işlevleri ve oluşumları açısından birbirlerinden ayrılırlar. Bilinen ortak noktalarının sayısı oldukça azdır. Probiyotikler ve diğer yararlı mikroorganizmalar, bağırsak yüzeyinde yaşarken beslenmeye ihtiyaç duyarlar.Probiyotiklerin beslenmesi için sindirilmeyen lifler olan prebiyotiklere ihtiyaçları vardır. Kısacası prebiyotikler, probiyotiklerin besin kaynağı konumundadır. Bakterilerin büyümesine destek olan besin grubu prebiyotikler, canlı bakteri ve mayalar grubundan olan probiyotiklerin beslenebileceği en güzel kaynaktır. Probiyotik ve 
 Probiyotikler özellikle sentezi bağırsakta gerçekleşen B12 ve K vitamini gibi vitaminlerin sentezinde de görevlidir. Probiyotikler ayrıca iltihapları, alerjileri ve kanseri önleyebilirler. Yapılan araştırmalarda otizme bağlı bazı bulguların azaltılması konusunda da faydası olduğu ortaya çıkmıştır. Bağışıklığı güçlendirdiği için ve vücut sisteminin düzgün çalışmasını sağladığı için yaşlanma etkilerini de geciktirmektedir. Probiyotikler Zayıflatır mı? Probiyotiklerin vücutta insülin direncini azaltma ve leptin hassasiyetini artırma özellikleri vardır. İnsülin direnci zayıflama konusunda önemli engellerden birisidir. Leptin hormonu ise ne kadar çok salgılanırsa zayıflama o kadar etkili olur. Bu nedenle probiyotiklerin zayıflama üzerinde ciddi etkileri olduğu söylenebilir. Alınan kaloriler, probiyotikler sayesinde sindirilir ve vücutta enerji olarak kullanılır. En önemlisi de probiyotikler sindirim sistemini ve metabolizmayı düzene soktuğu için zayıflamak konusunda önemli detaylardandır. Son dönemde yapılan araştırmalarda diyet programlarına eklenen probiyotiklerin ve onların beslenmesi için var olan prebiyotiklerin zayıflama konusunda destek olduğu açıkça görülüyor. Ayrıca sindirim sistemi düzgün çalışmayan kişilerin kilo vermede sıkıntı yaşadığı da biliniyor. Probiyotik ve prebiyotik destekleri diyet süresince dışarıdan alındığında tüm bunlar düzene girer ve kilo verme süreci daha kolay hale gelir.
GENİŞ BİLGİ İÇİN İRTİBAT
 TLF::
 TLF:05548726968 
ERSAĞ ÜYELİK FORMU
2013 yılında yapılan bir araştırmada göbek bölgesinde yağlanma olan 210 obeze takviye probiyotik verildi. Takviye 12 hafta boyunca devam etti ve bu süreçte kişiler karın bölgesindeki yağların yaklaşık %8,5 kadarını kaybetti. Probiyotik takviyesine son verildikten sonra ise verilen kiloların 4 hafta gibi bir sürede geri alındığı görüldü. Zayıflama ve diyetlerle ilgili detaylı bilgi almak isterseniz buraya da göz atabilirsiniz. Prebiyotikler ve 




 Probiyotiklerin fazlaca bulunduğu doğal ürünlerin başında yoğurt ve kefir geliyor. Burada dikkat edilmesi gereken hazır yoğurtları değil evde mayalanmış yoğurdu tüketmeniz gerektiğidir. Bifidobakteriler bakımından zengin olan yoğurt özellikle antibiyotik kaynaklı ishallerde tedavi edici olabilmektedir. Güvenilir bir yerden bulduğunuz kefir mayası ile evde kolaylıkla kefir yapabilirsiniz. Kefir bağışıklık sisteminin güçlenmesi adına ciddi maddeler içeriyor. Evde doğal olarak yapılan turşular ise bir diğer önemli probiyotik kaynaklarıdır. Özellikle sirke kullanılmadan yapılmış lahana ve salatalık turşu probiyotikler bakımından zengindir. Sirke organizmaların yaşamasına engel olabilmektedir. Koruyucu madde içermeyen tüm peynirler sağlam bir probiyotik kaynağıdır. Probiyotik bakımından zengin, bilinen en güvenilir peynir çeşitleri ise ülkemizde rahatlıkla bulunabilecek eski kaşar ile cheddar peyniridir




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder